Як зробити пір’я з шоколаду

Цього місяця наша головна тенденція – це приголомшливий торт з дивовижним шоколадним пір’ям. Дізнайтеся, як повторити цей чудовий вигляд з мінімальними зусиллями!
Торт з шоколадним пір’ям
Це оманливо ефектний, але також швидкий та надзвичайно простий спосіб прикрасити торт. Якщо Ви можете розтопити шоколад у мікрохвильовій печі, то Ви можете зробити шоколадне пір’я! Нам у кондитерській студії Лулу подобається, як вони органічно виглядають і наскільки легко досягти цього ефекту навіть у домашніх умовах.
Звичайно, як і у всіх прикрасах для торта, фінішний результат, який Ви отримуєте залежить від якості інгредієнтів, які Ви вибираєте.
Рекомендуємо фарбувати шоколад за допомогою спеціальних харчових барвників на основі какао-олії. Ви дійсно можете експериментувати з різними кольорами та пофарбувати білий шоколад у будь-який колір веселки!
Торт із шоколадним пір’ям як приготувати
Нам знадобиться:
- Шоколадний торт 15 см у діаметрі, покритий шоколадною олією.
- 150 г білого бельгійського шоколаду.
- Барвники на основі какао-олії.
- Золотий бісер.
- Спрей для струменевого друку.
Обладнання:
- Одноразові пластикові склянки.
- Коктейльні палички.
- Пекарський пергамент.
Інструкція:
Налийте 150 г білого шоколаду в чашу і повільно розтопіть у мікрохвильовій печі. Найкращий спосіб розплавити шоколад у мікрохвильовій печі – це кілька 30-секундних заходів із перевіркою та перемішуванням між ними.
Також необхідно нагріти барвники у мікрохвильовій печі. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці та слідкуйте за ними, коли вони нагріваються. Але ми виявили, що близько 2 хвилин на високому рівні потужності, із закритою кришкою, було достатньо, щоб розплавити барвник.
Працюйте з одним кольором за один раз. Налийте 20 г білого шоколаду в одноразову склянку. Далі необхідно додати колір та перемішати. Мармуровий ефект також може здатися цікавим!
Ложкою нанесіть кілька маленьких крапель кольорового шоколаду на пергамент і проведіть пальцем, щоб сформувати в довгі нерівні уламки. Залиште шоколадне пір’я для охолодження та сушіння на робочій поверхні. Повторіть цей процес на кроках 3-6 з кожним кольором, який потрібно використовувати.
Видалення шоколадного пір’я з пекарського пергаменту може бути складним, оскільки шоколад на кінцях пір’я буде дуже тонким і ніжним.
Почніть кріплення пір’я до Вашого пирога, працюючи зверху донизу. Змішайте кольори та розміри. Створіть свій авторський унікальний дизайн!
Додайте кілька золотих драже та уламки кольорового шоколаду розсипом на вершині торта.

Розпиліть невелику кількість блиску із золотим відливом на боці торта, слідуючи лінії пір’я. Щоб дійсно зосередитися тільки на одній області (якщо Ви не хочете, щоб вся поверхня торта була покрита золотом), тримайте сопло розпилювача дуже близько до поверхні торта. Позолота буде нанесена лише на невелику область, і Ви помітите дуже сфокусовану точку блиску на торті.
Прикрасьте блискучу сторону торта ще кількома золотими намистинами драже. Якщо Ви нанесете драже на кожну інтенсивну точку золотого блиску, Ви досягнете чудового візуального ефекту, який виглядає так, ніби драже випромінює блиск аури.

Збирайте компліменти, оплески та захоплені зітхання разом із кондитерською студією Лулу!



