Як виправити пересолене блюдо

Кожен із нас може пересолити суп, м’ясо або, припустимо, рагу. Чи варто викинути страву у такій ситуації? Звісно ні, адже цю ситуацію можна виправити. У цій статті ми розповімо, що робити, якщо страва вийшла надто солоною.
6 способів, які допоможуть виправити зайво солону страву
Ми зібрали для Вас найкращих 6 способів. Прочитайте їх уважно і виберіть той, який підходить під вашого випадку найбільше.
Вода
Виправити пересолене блюдо можна за допомогою води. Це найпростіший спосіб, який тільки можливо. Він підходить у випадку з пересоленим супом, соусом чи м’ясом. Додайте воду в блюдо, перемішайте і скуштуйте, поки не отримаєте потрібний смак. І якщо соус або суп, після цієї процедури вийшли занадто рідкі, виправити це можна за допомогою спеціального загусника. Його можна придбати у супермаркеті. У суп також можна додати трохи картоплі.
Якщо Ви пересолили м’ясо перед тим, як почали готувати, промийте під струменем води, і висушіть поклавши на рушник.
Цукор
Цукор – це чудовий спосіб врівноважити солоний смак соусу, супу або тушкованого м’яса. Найкраще для цієї ролі підійде саме коричневий цукор. Додайте одну щіпку коричневого цукру, добре перемішайте і спробуйте. Якщо цього було недостатньо, додайте ще щіпку, доки не отримаєте бажаного смаку.
Картопля
Картопля є одним із найпопулярніших способів серед домогосподарок. Якщо у вас вийшов пересолений гуляш, соус, суп, додайте в блюдо очищену сиру картоплю. Він легко і швидко вбере зайву сіль. Через 10 хвилин дістаньте картоплю зі блюда і викиньте. Хоча за бажання можна використовувати картоплю для інших страв.
Яблуко
Він має ефект, аналогічний картоплі, тобто поглинає сіль та додатково вивільняє цукор, що міститься в м’якоті, що знижує солоний смак. Розріжте яблуко на 4 частини і додайте в блюдо. Не варто нарізати яблуко дрібнішими шматками, тому що воно може розвалитися, тоді прибрати його буде складніше. Достатньо буде 10 хвилин, після чого яблуко варто дістати.
Овочі
Пересолив гуляш чи тушковане м’ясо і не знаєте, що робити? Додати трохи моркви, кабачки або інші овочі з нейтральним смаком. Вони вбиратимуть сіль і при цьому не зможуть суттєво змінити смак страви.
Вино
Вино відмінно підійде для м’яса, якщо воно готується у духовці. Додайте до блюда для запікання чашку сухого вина. Його кислотність відновить правильний баланс смаку.
Як не пересолити страву
Якщо ви хочете уникнути нещасних випадків із сіллю, пам’ятайте:
- ніколи не вимірюйте сіль над каструлею або мискою;
- завжди перевіряйте, щоб сільничка була добре закрита;
- додавати спеції повільно, бажано на останньому етапі приготування;
- перед додаванням порції солі, завжди спробуйте страву.
Ці нехитрі дії допоможуть уникнути курйозів на кухні. Але навіть, якщо було допущено помилку, тепер Ви знаєте, як її виправити.