Швидкі пончики: рецепт

Пончик – це пиріжок, який смажиться у фритюрі на олії. Зазвичай, має круглу форму з отвором посередині або без нього. Вони бувають з начинкою або политі глазур’ю, присипані пудрою. Також використовується різне тісто для їхнього приготування: сирне, дріжджове та інші.
Легенда свідчить, що одного разу одна людина випадково впустила муку в гарячу олію, і таким чином з’явився перший пончик.
Про те, звідки прийшли пончики, сперечаються вже багато років. Але достеменно відомо, що саме слово «пончик» прийшло до нашого лексикону з Польщі (paczek).
Про цей відомий у всьому світі кондитерський виріб можна говорити багато, а ми з Вами розглянемо 2 рецепти пончиків з сиру та кефіру.
Інгредієнти для пончиків із сиру
- яйце – 1 штука;
- цукор – 4 столові ложки;
- сир 9% або більше жирний – 200 г;
- розпушувач — ½ чайної ложки;
- борошно – 1 склянку;
- ванілін – на кінчик ложки;
- соняшникова олія – 2-2,5 склянки.

Приготування пончиків із сиру
- Візьміть яйце і цукор, збийте їх віником у глибокій ємності.
- Додайте в суміш сир, за допомогою виделки змішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Тепер потрібно просіяти борошно та розпушувач, а також додати ванілін і висипати все в миску.
- Все це змішуємо руками, тісто має бути трохи липким, але якщо тісто вийшло занадто мокрим, варто додати ще борошна.
- Формуємо із тесту невеликі кульки.
- Візьміть фритюрницю або каструлю з товстим дном, розігрійте олію, знизьте вогонь і додайте Ваші пончики. Регулярно помішуйте до повного приготування.
- Після того, як Ви дістали пончики, їх потрібно викласти на кухонний паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. За бажанням присипати пудрою.
Рецепт пончиків з кефіру
Також одним із найпростіших рецептів вважається рецепт пончиків із кефіру. Для приготування таких пончиків не потрібно мати особливих кулінарних навичок, і це займе трохи часу.
Інгредієнти для пончиків із кефіру
- кефір -250 мл;
- ванілін – 1 пакетик;
- цукор -2 столові ложки;
- сіль – на кінчик ложки;
- сода – пів чайної ложки;
- яйце -1 штука;
- рослинна олія – 3 столові ложки;
- борошно – 500 грам;

Приготування пончиків із кефіру
- У глибоку ємність виливаємо кефір, додаємо яйце, цукор, сіль та ванільний цукор. Все це перемішуємо.
- Далі додаємо соду та олію, потім також перемішуємо.
- Потроху додаємо муку|борошно| і замішуємо. Вийде тісто.
- Тісто розкочуємо, товщина тіста має бути приблизно 1 см. І за допомогою склянки або спеціальної формочки видавлюємо кола.
- Коли, що вийшло, обсмажуємо на сковорідці в маслі.
- За бажанням пончики можна присипати пудрою або полити глазур’ю, джемом.
Як бачите, обидва рецепти дуже легкі і швидко готуються. Так що, якщо Вам захотілося чогось смачненького, то пончики з сиру чи кефіру – те, що Вам потрібне.



