Кондитерская студия – Lulu

Макарон чи макарун: у чому різниця?

Макарон или макарун: в чем разница?

А Ви знали, що макарон та макарун – це різне печиво?

Макарони та макаруни – це види печива, які часто страждають від постійної плутанини, адже їх приймають за один вид. Всього одна літера в назві змінює дуже багато, оскільки позначає різні кондитерські вироби. Парадокс у тому, що цю помилку роблять по всьому світу! Давайте ж наберемося кондитерської грамотності і покінчимо з цим непорозумінням раз і назавжди!

Для ясності ми посилаємося на французькі макарони (macarons вимовляється «мак-ах-рон») і кокосове печиво макарун (macaroons як «мак-ах-рун»). Ми розберемося з інгредієнтами і з тим, як вони зроблені, але почнемо з визначення деяких найбільш очевидних відмінностей.

Для початку ці два види печива створені зовсім по-різному. Французькі макарони – це бутербродне печиво. Вони складаються з двох половинок ніжного повітряного печива з шаром начинки між ними. Архітектурно вони схожі на яскраво забарвлені Oreo.

Крім того, велика увага приділяється забезпеченню того, щоб розмір та форма кожного печива були якомога однаковішими. Колір та смак відрізняють один макарон від іншого. Кількість різнокольорових макаронів, виставлених у паризькій пекарні, вражає уяву.

Для порівняння, печиво макарун є досить щільним печивом неоднозначної форми зі смаком кокосу, випечене до помірного відтінку золотисто-коричневого кольору.

Macarons та Macaroons: основні інгредієнти

Давайте подивимося на основні інгредієнти, які входять до кожного з них. Коли справа доходить до інгредієнтів, мигдальне печиво та макаруни мають спільний ключовий інгредієнт – збиті яєчні білки.

Спочатку давайте розглянемо типові інгредієнти для приготування французьких макаронів:

  • Мигдальне борошно (тобто подрібнений мигдаль)
  • Цукор
  • Яєчні білки
  • Кухонна сіль
  • Екстракт ванілі

Інгредієнти також включатимуть кілька різних харчових барвників для створення яскравого відтінку французького макарону. І, звичайно, інгредієнти для начинки також будуть різними.

Тепер давайте подивимося на інгредієнти для приготування кокосових макарун:

  • Подрібнений кокос
  • Згущене молоко
  • Яєчні білки
  • Кухонна сіль
  • Екстракт ванілі

Перше, що треба відзначити, це той факт, що жодне з цих печива не зроблено з пшеничного борошна. Обидва рецепти без глютену. По-друге, жоден не зроблений з хімічними розпушувачами, такими як розпушувач або харчова сода. Натомість обидва заквашуються виключно повітрям, яке вбивається в яєчні білки.

Macarons та Macaroons: як їх приготувати

Оскільки збиті яєчні білки – це те, що пов’язує обидва ці печива і надає їм структури, відповідно методи їх приготування досить схожі.

Створення французьких макаронів включає два основні етапи: один для яєчних білків, інший для борошна та сухих інгредієнтів. Точні кроки відрізнятимуться від рецепту до рецепту, але загалом виглядатимуть приблизно так:

  • Просійте разом мигдальне борошно та кондитерський цукор.
  • У міксері збийте яєчні білки до твердості, додайте цукор-пісок і збийте до блиску. Додайте будь-які бажані смакові екстракти та барвники.
  • Складіть сухі інгредієнти в суміш із яєчного білка та обережно перемішайте до утворення рідкого тіста.
  • Додайте рідке тісто в кондитерський мішок і викладіть на лист з пергаментним папером, далі випікайте до готовності.

Тепер подивіться, як приготувати макаруни:

  • Змішайте кокос, згущене молоко та ваніль у великій мисці.
  • У міксері збийте яєчні білки та сіль до твердості.
  • Складіть кокосову суміш у яєчні білки та перемішайте до утворення рідкого тіста.
  • Покладіть ложкою тісто на лист з пергаментом і випікайте до готовності.

Як бачите, макарони складніші в приготуванні і відносяться до високої французької кухні, тоді як макаруни зможе приготувати на своїй кухні кожен.

Читайте також