Десерт три шоколади

Десерт – найсмачніша частина свята або навіть звичайної вечері. Особливо, якщо десерт три шоколади приготований з любов’ю, з натуральних продуктів та згідно з нашим рецептом!
Навіть якщо Ви не дуже любите десерти і солодке, Ви не зможете встояти перед цими ласощами. Чому б не спробувати приготувати цей знаменитий солодкий шедевр самостійно? Та й до того ж, десерт такий гарний та незвичайний зовні.
Історія десерту три шоколади така. Він, як і багато інших вишуканих смаколиків, має давнє французьке походження. Його творець – відомий геніальний Тулуз-Лотрек. Одного разу він відклав ненадовго мольберт і фарби і пішов готувати щось незвичайне, щоб перекусити. У результаті вийшов тришаровий шедевр, не схожий на що інше.
Читайте також:
Як приготувати десерт три шоколади
Десерт три шоколаду є найніжнішим мусом, який складається з трьох різних шарів. Це не найпростіші ласощі для приготування, але результат того вартий. Для його приготування використовують жирні вершки, а також натуральний шоколад, пористий.
Інгредієнти для приготування
Беремо для основи яйця (2 штуки), півсклянки цукру-піску, молоко (50 мл.), олію (40 гр.), 1 столову ложку какао в порошку, півсклянки пшеничного борошна, пів чайної ложки розпушувача для тіста.
Щоб приготувати мус потрібно: по 100 гр. шоколаду (беремо три види, білий, чорний та молочний), вершки (600 мл.), які будуть поділені на три частини для кожного шару, цукрова пудра (3 столові ложки), 120 гр. вершкового масла, 20 гр. желатину.
Десерт три шоколаду простий рецепт
Давайте розберемося, як покроково приготувати ці ласощі.
- Приступаємо до приготування бісквіту. Збиваємо яйця за допомогою блендера, засипаючи цукор поступово. Додаємо також молоко та олію рослинну. Додаємо туди ж какао, перемішуємо. Суміш повинна вийти однорідна і густа. Беремо форму, вистилаємо пергаментом, змащуємо маргарином чи олією. Випікати протягом 40 хвилин. Духовка повинна бути розігріта мінімум до 170 градусів. Після цього виймаємо бісквіт, даємо охолонути, а потім ставимо в холодильник.
- Приступаємо до виготовлення шоколадних мусів. Ділимо всі інгредієнти на три. Заздалегідь необхідно замочити желатин у трьох ємностях. Беремо частину желатину, додаємо до нього розтоплений чорний шоколад та вершкове масло. Ставимо все на вогонь. Далі збиваємо міксером 200 мл. вершків, а потім додаємо до шоколадної маси з желатином.
- Як тільки ця суміш стане однорідною, виймаємо форму з бісквітом і заливаємо її шоколадною масою. Забираємо в холодильник.
- Так само готуємо решту двох сумішей – з молочним шоколадом і білим. Краще прибирати після кожного шару не просто холодильник, а морозильну камеру. Маса повинна встигати застигнути, щоб не відбулося змішування шарів.
- Такий десерт три шоколади можна приготувати у вигляді торта, як ми вже описали, а можна у вигляді тістечок у креманках чи стаканчиках. Можна зробити бісквітну основу для креманок, а можна її зовсім не робити. Однак традиційний рецепт передбачає бісквіт в основі – візьміть корж, поріжте його невеликими шматочками і помістіть на дно стаканчиків.
- Останній етап – прикраса десерту. Ви можете посипати торт зверху тертим шоколадом, а також прикрасити шматочками фруктів, ягодами, горіхами, топінгами, топерами з вітальними написами.
Досвідчені кондитери рекомендують дотримуватися одного секрету, щоб мус вийшов ніжним та однорідним. Інгредієнти потрібно змішувати та збивати блендером на низькій швидкості. Тоді не утворюватимуться бульбашки та порожнини в застиглому мусі.
А вже якщо Вам ліньки експериментувати, то незабутні шоколадні десерти та торти приготують для Вас майстри кондитерської Lulu!



