Десерт пташине молоко із білків

Часом дуже хочеться солодкого, якогось легкого та смачного десерту, а часу на приготування особливо немає. Прибираючи складність, багатошаровість та тривалість приготування, виберемо десерт пташине молоко з білків. Десерт на зразок крему-суфле, справжнє втілення легкості та ніжності!
Читайте також:
Пару секретів пташиного молока
Взагалі класичний десерт пташине молоко, як і десерт пташине молоко із білків, це знаменитий легкий торт-суфле. Щоб воно вийшло правильним, білки повинні бути відокремлені від жовтків і ретельно збиті в щільну, тугу піну. Тільки після отримання цієї піни починають додавати цукор. А ще потрібний желатин, щоб суфле утримувало форму. Його попередньо замочують, потім додають до піни. Потім масу виливають у форму і дають їй охолонути. Коли суфле повністю завмерло, тільки тоді його заливають шоколадом.
Такий самий принцип приготування пташиного молока на основі сметани, вершків або сиру. Щоб Ваш десерт був ароматним і, наскільки можна, більш незвичайним, можна додати туди ванілін, корицю, цедру. Також до суміші перед застиганням можна додати шматочки шоколаду, фруктів, ягід. Щоб зробити пташине молоко кольоровим, можна використовувати при змішуванні сік фруктів або овочів, залежно від кольору, який Ви хочете отримати. Давайте приготуємо смачне пташине молоко в домашніх умовах!
Як приготувати пшеничне молоко з білків?
Інгредієнти на приготування суфле такі. Беремо 2 столові ложки желатину, 10 столових ложок води, 5 штук яєчних білків, 1 чайну ложку лимонної кислоти, 1,5 склянки цукру.
Рецепт пташиного молока з білків
Приступимо до приготування. Заливаємо желатин усією водою за рецептом. Залишимо на півгодини, щоб набух. Прочитайте на пачці желатину, як його рекомендується замочувати, адже він різний. Ставимо його після цього на вогонь, помішуючи, починаємо нагрівати. Це потрібно для того, щоб желатин остаточно розчинився. Не можна довести цю суміш до кипіння. Можна використовувати для підігріву та мікрохвильову піч, але потім ретельно перемішати.
Беремо білки та змішуємо їх із цукром. Додаємо лимонну кислоту. Збиваємо спочатку чисті білки, щоб вийшла густа піна. Потім всипаємо цукор поступово. Коли суміш вийде однорідна, починаємо поступово вливати желатинову рідину. Ще якийсь час збиваємо. Тепер крем для суфле готовий.
Якщо Ви не хочете змішувати суфле з додатковими інгредієнтами, можна його викладати зі стаканчики або креманки. Суфле має постояти у холодильнику, щоб застигнути. Тому можете сміливо залишати його там на всю ніч. Заливаємо шоколадом зверху. На смак замість шоколаду можна використовувати помадку. Прикрасьте його ягодами для яскравості.
Торт пташине молоко
Якщо Ви бажаєте не просто суфле, а повноцінний торт, потрібно приготувати тісто для нашого суфле.
Для приготування коржів використовуємо такі інгредієнти: 5 яєчних жовтків, три чверті склянки цукру, три чверті склянки борошна, 100 гр. вершкового масла|мастила|, розпушувач для тіста, ванільний цукор.
Усі інгредієнти змішуємо поступово. Спочатку жовтки та цукор, потім додаємо борошно та розтоплене вершкове масло. Не забудьте про розпушувач і до смаку можете додати пакетик ванільного цукру.
У форму для випікання постільте пергамент і виливайте тісто. Випічка займає 40 хвилин при температурі 180 градусів (заздалегідь розігрійте духовку). Якщо ви візьмете форму невеликого діаметру, то випечений корж можна буде розрізати на дві частини. Якщо ж ні, то вийде один корж, який потім заливається кремом на суфле. Все, наш торт готовий!
Кондитерська студія Lulu приготує для Вас пташине молоко як торт чи десерт, і не лише його. Тут Ви знайдете безліч чудових солодощів для будь-якого свята!