Кондитерская студия – Lulu

Як заморозити тісто для печива

Как заморозить тесто для печенья

Інструкція для заморожування тіста для печива! Відмінні підказки для швидкого приготування ідеального печива будь-якої миті!

Чому ми заморожуємо тісто для печива

Особливо це актуально у святкові сезони. У свята зазвичай є безліч завдань із закупівлі прикрас, подарунків та продуктів, які необхідно робити у найкоротші терміни. І між цим завжди потрібні домашні десерти для заходів, подарунків і вечірок. Приготування домашнього тіста для печива, своєчасно припасованого в морозильній камері, заощаджує час, розсудливість та зусилля протягом кількох місяців. Ви не повірите, наскільки ви полегшите собі життя, маючи тісто для печива під рукою. Через 10 хвилин у Вас буде готова свіжа випічка.

Як заморозити тісто для печива

Існує безліч способів заморозити тісто про запас, але, на наш погляд, цей найпростіший і зручний. Після того, як Ваше домашнє тісто для печива охолоне в холодильнику (якщо рецепт печива вимагає охолодження), звалюйте тісто печива в кульки. Потім охолоджуйте кульки для печива протягом 1 години. Потім помістіть тверді та холодні кульки тіста для печива у пакет із застібкою-блискавкою – великий чи маленький, залежно від того, з яким тестом Ви працюєте. Обов’язково маркуйте мішок місяцем та температурою випічки. Потім помістіть пакет у морозильник. При цьому можна заморозити тісто на строк до 3 місяців. Таким чином, дата допомагає Вам визначити, коли тісто для печива все ще буде свіжим та подарує найсвіжіші кулінарні дегустації. І температура написана зі зрозумілих причин. Насправді, ви можете написати все, що вам може бути корисним. Дата, температура, час, назва рецепту тощо.

Коли настав час спекти печиво, витягніть тісто з морозильника. Потім розігрійте духовку відповідно до інструкцій Вашого рецепту. Потім випікайте печиво протягом хвилини або двох довше, поки|доки| тісто розморожується.

Інструкції з заморожування тіста

  1. Підготуйте тісто для печива відповідно до вказівок рецепту.
  2. Після охолодження тіста для печива (якщо рецепт вимагає охолодження), звалюйте тісто для печива в кульки.
  3. Охолодіть кульки на аркуші для випікання протягом 1 години. Це допомагає зробити їх красивими та міцними, щоб вони не прилипали один до одного у морозильній камері.
  4. Візьміть пакет на блискавці (великий або маленький) з датою, температурою випікання для печива, назвою рецепту та/або вказівками, як довго печиво потрібно пекти.
  5. Покладіть кульки тіста для печива в пакет. Помістіть у морозильник терміном до 3 місяців.
  6. Вийміть із морозильника, потім розігрійте духовку.
  7. Випікайте печиво протягом хвилини або двох довше, ніж зазначено у рецепті.
  8. Насолоджуйтесь свіжоспеченим печивом за лічені хвилини!

Яке тісто для печива найкраще заморожувати?

Будь-яке тісто печива з великою кількістю олії чи жиру. Наприклад, печиво з шоколадними шматочками, вівсяне печиво, печиво з арахісовим маслом тощо. Пісочне тісто також добре заморожується.

Цукрове печиво або пряники також добре замерзають, хоча процес трохи відрізняється від описаного вище. Оберніть тісто для печива щільно у пластикову упаковку, потім заморожуйте. Перед приготуванням відігрійте, залишивши на ніч у холодильнику, потім потрібно розгорнути, нарізати на фігури та випікати відповідно до інструкцій рецепту.

Читайте також