Вишнево-ванільна Панна Котта

Рецепт десерту Панна Котта Вишня Ваніль з кокосовим молоком та свіжою вишнею.
Вершкову смачну Панну Котту легше зробити, ніж Ви думаєте. Цей рецепт має шар із вмістом ванільних бобів та шар вишні, зроблений з цілісним жирним кокосовим молоком. Безмолочний, вегетаріанський десерт, увінчаний свіжою вишнею, який Вам необхідно спробувати!
Рецепт вишнево-ванільної Панна Котти зі свіжими вишнями
Що таке Панна Котта?
Цей італійський десерт містить кремову основу, яка, як правило, покрита фруктовим соусом або карамельним сиропом і подається холодним. Його можна виготовляти у будь-яких ємностях. Виберіть контейнер, який створює бажану форму. Можна залити Панна Котту в силіконові форми і викладати на тарілку перед подачею або відразу готувати у формах, з яких можна їсти. Оскільки цей десерт не запікається, а заморожується, немає потреби в духовці.
Поради щодо видалення Панна Котти з прес-форм
Обережно відтягніть краї форми від десерту за допомогою плоскої частини кінчиків пальців. Це звільнить частину простору з обох боків. Виймайте Панна Котту на тарілку сервіровки, перевертаючи форму. Якщо це не так легко зробити, Ви можете допомогти собі пальцями або потримати форму у невеликій кількості теплої води, покриваючи лише нижню частину приблизно на 10-15 секунд. Потім переверніть на поверхню сервіровки. З іншого боку, якщо ви використовували скляну форму, просто подавайте страву прямо в ній!
Для цього рецепту ми використали 6 десяти сантиметрових форм. Заливка ванільного шару спочатку повністю завершується та застигає, потім додається другий шар вишні.
Рецепт десерту Панна Котта Вишня Ваніль
Панна Котта Вишня Ваніль з кокосовим молоком, ваніллю та свіжою вишнею. Простий кремовий та ароматний десерт у будь-якій формі.
Кухня французька
Час підготовки 15 хвилин
Час охолодження 4 години
Порції 6
Калорії 433 ккал
Інгрідієнти
Ванільний шар
- 375 мл незбираного жирного кокосового молока
- 100 г гранульованого цукру
- 2 пакети желатинового порошку
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Вишневий шар
- 250 мл очищених свіжих ягід солодкої вишні без кісточок (2 чашки свіжої вишні повинні дорівнювати одній чашці пюре)
- 375 мл незбираного жирного кокосового молока
- 100 г гранульованого цукру
- 2 пакети желатинового порошку
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Інструкції
- Підготуйте прес-форму для приготування їжі.
- Спочатку зробіть ванільний шар.
- Змішайте кокосове молоко, цукор та желатин у каструлі середнього розміру. Потрібно обережно перемішати інгредієнти за допомогою віночка та дати постояти протягом 5 хвилин, щоб желатин «розпустився» (пом’якшився).
- Нагрійте суміш на повільному вогні, періодично помішуючи до розчинення цукру та желатину. (5-10 хв.) Ви НЕ ПОВИННІ довести суміш до кипіння.
- Видаліть суміш із плити, і додайте ваніль.
- Дайте охолонути близько 5 хвилин і перелийте у форму.
- Поступово розподіліть ванільну рідину між 6 контейнерами, заповненими тільки наполовину.
- Охолоджуйте протягом як мінімум 2 годин, доки не буде готова застигла panna cotta.
- Зробіть вишневий шар.
- Збийте вишню в блендері до стану пюре (2 чашки свіжої вишні повинні дорівнювати одній чашці пюре).
- Змішайте кокосове молоко, цукор та желатин. Перемішайте віночком, дайте постояти 5 хв. і далі готуйте на плиті так само, як і минулий шар.
- Дайте охолонути і перелийте у форми поверх ванільного шару.
- Охолоджуйте до застигання.
- Дістаньте Panna Cotta із холодильника.
- Подавайте до столу.
Дивіться також рецепт ванільних капкейків. Слідкуйте за оновленнями в блозі кондитерської студії Лулу, щоб стати справжнім профі з солодощів.



