Кондитерская студия – Lulu

Вишнево-ванільна Панна Котта

Вишнёво-ванильная Панна Котта

Рецепт десерту Панна Котта Вишня Ваніль з кокосовим молоком та свіжою вишнею.

Вершкову смачну Панну Котту легше зробити, ніж Ви думаєте. Цей рецепт має шар із вмістом ванільних бобів та шар вишні, зроблений з цілісним жирним кокосовим молоком. Безмолочний, вегетаріанський десерт, увінчаний свіжою вишнею, який Вам необхідно спробувати!

Рецепт вишнево-ванільної Панна Котти зі свіжими вишнями

Що таке Панна Котта?

Цей італійський десерт містить кремову основу, яка, як правило, покрита фруктовим соусом або карамельним сиропом і подається холодним. Його можна виготовляти у будь-яких ємностях. Виберіть контейнер, який створює бажану форму. Можна залити Панна Котту в силіконові форми і викладати на тарілку перед подачею або відразу готувати у формах, з яких можна їсти. Оскільки цей десерт не запікається, а заморожується, немає потреби в духовці.

Поради щодо видалення Панна Котти з прес-форм

Обережно відтягніть краї форми від десерту за допомогою плоскої частини кінчиків пальців. Це звільнить частину простору з обох боків. Виймайте Панна Котту на тарілку сервіровки, перевертаючи форму. Якщо це не так легко зробити, Ви можете допомогти собі пальцями або потримати форму у невеликій кількості теплої води, покриваючи лише нижню частину приблизно на 10-15 секунд. Потім переверніть на поверхню сервіровки. З іншого боку, якщо ви використовували скляну форму, просто подавайте страву прямо в ній!

Для цього рецепту ми використали 6 десяти сантиметрових форм. Заливка ванільного шару спочатку повністю завершується та застигає, потім додається другий шар вишні.

Рецепт десерту Панна Котта Вишня Ваніль

Панна Котта Вишня Ваніль з кокосовим молоком, ваніллю та свіжою вишнею. Простий кремовий та ароматний десерт у будь-якій формі.

Кухня французька

Час підготовки 15 хвилин

Час охолодження 4 години

Порції 6

Калорії 433 ккал

Інгрідієнти

Ванільний шар

  • 375 мл незбираного жирного кокосового молока
  • 100 г гранульованого цукру
  • 2 пакети желатинового порошку
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Вишневий шар

  • 250 мл очищених свіжих ягід солодкої вишні без кісточок (2 чашки свіжої вишні повинні дорівнювати одній чашці пюре)
  • 375 мл незбираного жирного кокосового молока
  • 100 г гранульованого цукру
  • 2 пакети желатинового порошку
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Інструкції

  • Підготуйте прес-форму для приготування їжі.
  • Спочатку зробіть ванільний шар.
  • Змішайте кокосове молоко, цукор та желатин у каструлі середнього розміру. Потрібно обережно перемішати інгредієнти за допомогою віночка та дати постояти протягом 5 хвилин, щоб желатин «розпустився» (пом’якшився).
  • Нагрійте суміш на повільному вогні, періодично помішуючи до розчинення цукру та желатину. (5-10 хв.) Ви НЕ ПОВИННІ довести суміш до кипіння.
  • Видаліть суміш із плити, і додайте ваніль.
  • Дайте охолонути близько 5 хвилин і перелийте у форму.
  • Поступово розподіліть ванільну рідину між 6 контейнерами, заповненими тільки наполовину.
  • Охолоджуйте протягом як мінімум 2 годин, доки не буде готова застигла panna cotta.
  • Зробіть вишневий шар.
  • Збийте вишню в блендері до стану пюре (2 чашки свіжої вишні повинні дорівнювати одній чашці пюре).
  • Змішайте кокосове молоко, цукор та желатин. Перемішайте віночком, дайте постояти 5 хв. і далі готуйте на плиті так само, як і минулий шар.
  • Дайте охолонути і перелийте у форми поверх ванільного шару.
  • Охолоджуйте до застигання.
  • Дістаньте Panna Cotta із холодильника.
  • Подавайте до столу.

Дивіться також рецепт ванільних капкейків. Слідкуйте за оновленнями в блозі кондитерської студії Лулу, щоб стати справжнім профі з солодощів.

Читайте також