Способи використання джемів та варення

Варення на ранковому тості або в сендвічі – це смачні продукти, але що ще можна зробити з домашніми вареннями?
Читайте також:
Варення у кулінарії
Якщо Ви просто хочете використати цю банку варення з холодильника або шукаєте творчі способи використовувати домашні фруктові консерви, ось кілька смачних та простих прийомів, про які Ви, можливо, навіть не підозрювали. Тут є як пікантні пропозиції, так і солодкі.
Глазур для м’яса, птиці, коренеплодів або гарбузів.
Помістіть рівні частини варіння та води у маленьку каструлю та підігрійте на повільному вогні. Помішуйте, доки варення не розчиниться. Змастіть м’ясо чи птицю, або перемішайте з коренеплодами перед смаженням.
Швидка глазур

Змішайте 1 склянку вершкового сиру чи йогуртового сиру з 1/2 склянки мармеладу чи джему в кухонному комбайні. Додайте трохи молока, якщо суміш здається занадто густою. Додати трохи тертого кокосу, якщо хочете. Намажте отриману глазур на банан, моркву, цукіні або випічку незабаром після того, як дістанете їх із духовки.
Соус в азіатському стилі

Збийте разом рівні частини варення або джему, рисового оцту та соєвого соусу. Використовуйте як соус для занурення вонтонів, млинців з начинкою, оладкою або темпурою.
Печиво з варенням

Почніть із приготування будь-якого простого рецепту цукрового печива. Зробіть відбиток у центрі кожного печива та залийте ложкою варення перед випіканням у духовці.
Сендвіч печиво

Випікайте тонке цукрове або імбирне печиво. Нанесіть шар варення або желе на одне печиво і покладіть поверх нього інше. Злегка натисніть, щоб два печива з’єдналися. Якщо Ви хочете зробити їх витонченішими, виріжте круглий отвір або зірочку в центрі половини печива. Використовуйте їх як верхні половини сендвіч-печива, щоб колір джему або варення просвічував.
Фруктові стаканчики для йогурту

Покладіть 2 столові ложки варення чи джему на дно посудини. Зверху залийте чистим йогуртом. Закопуйте ложкою в йогурт, викопуючи трохи солодкого варення з кожним шматочком йогурту. Це домашня версія комерційних йогуртів на кшталт «фрукти на дні», яку можна швидко приготувати сніданок чи перекус.
Смачна вівсяна каша

Додайте ложку домашніх консервів у миску з вівсянкою або іншими гарячими пластівцями і не використовуйте інші підсолоджувачі.
У салатних заправках

Збийте від 1/2 до 1 чайної ложки джему, мармеладу або варення з|із| 1 столовою ложкою оцту до повного розчинення. Збийте 2-3 столові ложки оливкової олії або іншої олії, щіпку солі і, за бажанням, 1/2 чайної ложки гірчиці. Ви можете вигадати відмінні комбінації, використовуючи трав’яні оцти, а також звичайний. Апельсиновий мармелад з базиліковим оцтом – особливо смачна комбінація.
Прості рецепти сендвічів із джемом

Ви можете додати фруктове варення або джем у свої звичайні бутерброди із солоними інгредієнтами, щоб отримати більш пікантний смак. Віддайте переваги більш кислим ягідним або цитрусовим варіантам варення, які чудово поєднуються з сиром та м’ясом. Підігрійте бутерброди в бутербродниці, грилі або мікрохвильовій печі, щоб розплавити сир та посилити смакові якості інгредієнтів.
Кондитерська Lulu пропонує до Вашої уваги величезну кількість корисних кулінарних порад, рецептів трендів на сторінках свого блогу. Також у нас Ви можете замовити чудові насолоди для свого заходу або на подарунок з доставкою по Києву.



