Крема для вирівнювання торта

Креми для вирівнювання торта бувають різними. Як їх готувати? Давайте розглянемо кілька найпопулярніших варіантів прикраси.
Яким має бути торт? Смачним? Безперечно! Гарним? Звичайно ж! Зовнішній вигляд найголовнішого десерту на будь-якому святі не менш важливий, ніж начинка, і не важливо – це свято урочисте або домашнє. Оформлення торта зовні може бути різним: мастичним, кремовим, велюровим і т.п. Один із найпоширеніших варіантів оформлення, особливо в домашніх умовах – кремове покриття тортиків.
Читайте також:
Які існують креми для вирівнювання торта
Креми для вирівнювання торта бувають такими: крем «пломбір», вершково-сирний крем, крем-чиз із сиром маскарпоне, масляний і сирний креми, крем «ганаш», білковий крем, крем «шарлотт», білково-заварний, а також інші варіанти та варіації перерахованих. Давайте розглянемо, як у домашніх умовах приготувати деякі найпопулярніші.
Крем «білковий»
Креми для вирівнювання торта представлені одним із найпоширеніших, а саме білковим. Беремо такі інгредієнти: вершкове масло (200 г), білки від яєць (4 штуки), цукор-пісок (200 г).
Приготування. Кладемо білки, відокремлені попередньо від жовтків, в каструльку або миску. Додаємо туди весь цукор і ставимо на вогонь на водяну баню (ємність не повинна торкатися води). Перемішуємо суміш доти, поки цукор весь не розчиниться. Маса має нагрітися орієнтовно до 60 градусів, після чого з вогню її знімаємо. Збити міксером протягом 7 хвилин, щоб вийшла туга маса, піниста. Тепер, збиваючи, додаємо шматочками вершкове масло. Воно не повинно бути холодним, а розм’якшеним (попередньо вийміть із холодильника). Густий крем утворюється через 7-10 хвилин збивання. Отже, готовий крем! Це дуже хороша маса для покриття торта зверху – вона рівно лягає і добре застигає.
Крем «сирний»
Креми для вирівнювання торта на основі сиру дуже популярні, адже вони такі смачні. Ми можемо використовувати масло, масло зі згущеним молоком або збиті вершки, щоб зробити крем різних варіацій. Беремо такі інгредієнти: вершкове масло (180 г), сир (340 г), цукрова пудра за смаком.
Приготування. Сир потрібно протерти через сито. Масло вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилося. Збити його міксером у тугу піну. Потім, не припиняючи збивати, додаємо в олію цукрову пудру. Беремо її до смаку: чим більше пудри, тим солодшим буде крем. Тепер масляну масу з’єднуємо із сиром, збиваємо до однорідної маси. Крем можна вживати як прикрасу торта.
Пам’ятайте, що сир має бути досить високої якості. Крем вийде дуже повітряним, адже сир протерт через сито, а отже, немає грудочок.
Крем «вершково-сирний»
Використання крему для вирівнювання торта часто потребує вершків. Рецептів такого крему безліч. Щоб приготувати один із популярних, беремо такі інгредієнти: вершковий сир (100 гр.), Вершки жирністю не менше 30% (100 гр.), Пудра цукрова (50 гр.).
Приготування. Усі інгредієнти можна з’єднати одразу і перемішати. Далі міксером збиваємо щонайменше 5 хвилин. Можна спочатку встановити мінімальний режим міксера, а після 2 хвилин переключити на режим сильніше. Дати крему постояти півгодини, а потім прибрати в холодильник. Крем стане після охолодження щільнішим, що варто враховувати при нанесенні на поверхню торта.
У кондитерській студії Lulu для Вас безліч варіантів кремових тортиків та десертів – вибирайте собі до душі найкрасивіший та найсмачніший.



