Десерти італійської кухні – Топ 5 італійських десертів, які Ви повинні спробувати

Десертів родом з Італії природно існує набагато більше п’яти, проте давайте розглянемо основні, які Ви обов’язково повинні спробувати!
Одна з найдавніших та найцікавіших країн світу це Італія. Тисячі туристів щороку прагнуть потрапити туди, і не тільки для того, щоб побачити відомі витвори мистецтва, насолодитися м’яким теплим кліматом, але й спробувати шедеври італійської кухні. Всім відомі піца, паста, равіолі, і, звичайно ж, тірамісу та панна-котта.
Топ 5 італійських десертів
Слово десерт (dessert) має французьке походження і означає фінальну стадію їжі, спеціально, щоб отримати незабутні смакові відчуття. Всесвітню популярність здобули солодощі з Італії. Для того, щоб ними поласувати, зовсім не обов’язково їхати на батьківщину десертів, адже італійські ласощі давно поширилися далеко за межі місць походження. Давайте дізнаємося більше про п’ять найпопулярніших.
Тірамісу
Тірамісу, поряд з піцою та італійською пастою, становлять класичну італійську «трійку». Складно ідентифікувати що це: і суфле, і торт, і водночас пудинг, але водночас нічого з перерахованого. Це дуже ніжний десерт з повітряною консистенцією.
Легенда свідчить, що вперше тіраміс був приготовлений у XVII столітті, і як часто бувало для страв, які згодом ставали класикою, був винайдений випадково. Десерт був приготовлений для герцога де Медічі та названий «супом герцога». Він дуже сподобався аристократу, і набув швидкого поширення по всій території Італії.
Пізніше десерт модифікували: до нього стали додавати крем-сири та різні лікери. Ці м’які ласощі подаються холодними, і мають деякий збуджуючий ефект, оскільки в основі його знаходиться також кава і шоколад. Якщо Вам у ресторані подають тірамісу у вигляді відрізаної порції торта, це не класичний десерт. Італійське печиво савоярді поєднується з маскарпоне та вершками, і повинно мати «неправильну» форму. Ласощі посипають какао-порошком або цукровою пудрою (варіанти полуничний або лимонний).
Панна-Котта

Ще один класичний італійський ласощі. Назва в перекладі означає «варені вершки» і походить з П’ємонту. Як і у випадку з тірамісу, випічка для його приготування не потрібна. Панна-котта готується з молока, вершків та цукру. Для приготування навіть не так важлива свіжість інгредієнтів, як жирність. Також потрібний желатин, щоб десерт зберігав форму. Його подають як у креманці, так і на тарілці, блюдце. Додають до десерту фрукти, ягоди, поливають солодкими соусами, карамельним, фруктовим та шоколадним.
Сабайон

Це ще один цікавий десерт із Італії. Його можна також назвати соусом. Його використовують не тільки як окремі ласощі, але і як просочення для тортів. Появою своїм воно завдячує також П’ємонту, де у XVI столітті його винайшли монастирські кухарі помилково. Збиваючи яйця з цукром, вони могли отримати потрібну консистенцію. Але щоб не викидати суміш, вирішили додати до неї солодке вино. У результаті вийшла нова унікальна страва. Основу сабайону і складають цукор, вершки та алкоголь. Кухарі готують десерт різної консистенції: суміш густіє до стану мусу – і саме тоді її можна їсти з ягодами, фруктами, печивом і вершками.
М’ятно-шоколадний парфе

Парфе має французьке походження, але є кілька варіантів. Основу десерту складають цукор, ваніль, збиті вершки. Цю суміш заморожують. А в Америці до неї придумали додавати морозиво.
Витончені італійці придумали свої варіанти цих ласощів. Використовуючи американський варіант, вони зробили цей десерт вершковішим. А присутність м’яти робить його дуже легким, літнім та освіжаючим.
Торт Капрезе з соусом із ванілі

Торт Капрезе стався на місці поряд з Неаполем, на невеликому острівці Капрі. Основні інгредієнти для десерту – це лимонна цедра, мигдальні горіхи та шоколад. Процес приготування призводить до того, що всередині консистенція м’яка торта, а зверху він покритий хрусткою скоринкою. Оригінальний торт не містить борошна, проте є варіанти приготування разом з нею.
А Вас кондитерська студія LuLu завжди рада побалувати десертами на замовлення.



